StatistikaStatistika Facebook GroupFacebook Group Steam GroupSteam Group CS 1.6 [p48]CS 1.6 [p48] Felna.ORG UploadFelna.ORG Upload Game Arena TS3Game Arena TS3
Serbian Street Forum



Share | 
 

 GLAMOUR torta

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Bleya
Admin


Broj poruka : 760
Poeni : 1578
Koliko njih me postuje : 5
Datum upisa : 08.05.2010

PočaljiNaslov: GLAMOUR torta   2010-06-06, 05:38

Moja omiljena GLAMOUR torta

Sastojci
Za prhko tijesto:
300 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
150 g šećera
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
250 g maslaca
4 žumanjka
1 žlica kiselog vrhnja
1 žlica naribane narančine korice
Za premaz:
4 bjelanjka
50 g šećera u prahu
3 žličice cimeta
100 g listića badema
Za nadjev:
400 ml slatkog vrhnja
350 g čokolade za kuhanje
1 žlica instant kave
Za glazuru:
160 g šećera u prahu
100 ml vode
2 bjelanjka
Priprema

1. Od brašna, praška za pecivo, šećera, vanilin šećera, maslaca, žumanjka, kiselog vrhnja i naribane korice naranče umijesite prhko tijesto.
2. Podijelite ga na četiri dijela, stavite na hladno mjesto i pustite da odstoji oko sat vremena.
3. Od bjelanjka i šećera u prahu električnom miješalicom istucite čvrsti snijeg, a nakon toga umiješajte cimet u prahu.
4. Od pripremljenog tijesta na pobrašnjenoj dasci razvaljajte 4 kore promjera 24 cm. Svaki list tijesta premažite četvrtinom snijega od bjelanjaka i pospite listićima badema.
5. Okrugli kalup za torte obložite pek papirom i na to stavite pripremljenu koru te pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 8 minuta. Na isti način ispecite i preostale kore.
6. Pripremite nadjev. Slatko vrhnje zakipite, a čokoladu otopite na pari. U vruće vrhnje umiješajte kavu i otopljenu čokoladu. Smjesu dobro promiješajte i ohladite. Nakon toga smjesu električnom miješalicom izmiješajte u kremu.
7. Svaku koru premažite pripremljenim nadjevom, a nakon toga tortu prelijte glazurom, a pripremit ćete je na sljedeći način: šećer pomiješajte s vodom i zagrijavajte ga uz stalno miješanje do vrenja (šećer se mora otopiti).
8. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a nakon toga lagano umiješajte vrući šećerni sirup.

Posluživanje

Tortu ohladite, ukrasite po želji i poslužite.

savjet:
sebično uživajte u svakom zalogaju
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://serbian-street.guildealliance.com
 
GLAMOUR torta
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Serbian Street Forum :: » Kanta :: Zabava :: Kulinarstvo-
Skoči na: